
مشاوره اعتیاد امروزه یکی از روش های ترک اعتیاد در جامعه شناخته شده است. امروزه روشهای سنتی در ترک اعتیاد نظیر استفاده از راهکارهای اجباری و زوری منسوخ شدهاند. در ازای اینها روشهای نوینی توسط متخصصین ابداع شدهاند که به بیماران کمک میکنند در مسیر ترک رنج کمتری را تحمل کرده و پرهیز طولانیتری را تجربه نمایند.
از جمله این روشها میتوان به انواع درمانهای دارویی و روانشناختی اشاره کرد. با این حال استفاده سر خود از روشهای ترک هرگز توصیه نمیشود. لازم است قبل از تصمیم گیری و انتخاب روش درمان از یک متخصص کمک بگیرید و مشاوره ترک اعتیاد دریافت نمایید.
اعتیاد همواره یکی از معضلات مهم جوامع مختلف بشری بوده است، به ویژه با ورود مواد مخدر صنعتی پرخطر به چرخه مصرف معتادان. مهم ترین مسئله ای که باید درباره اعتیاد در نظر داشت این است که اعتیاد را باید به عنوان یک بیماری مزمن بدانیم. و باید بپذیریم که اعتیاد فرایندی پیچیده و آسیب زننده به فرد بیمار و خانواده او می باشد.
از آنجا که لغزش های اعتیاد، اولین و مهم ترین فرایند موضوع بحث ما می باشد، باید عوامل سوق دهنده به سمت این بیماری را شناخت و در گام اول برای پیشگیری از آن اقدام کرد. از جمله مهم ترین عوامل لغزش، لغزش احساسی، ذهنی و جسمی است. لغزش توسط همه این عوامل یا یکی از آنها متاسفانه شامل همه سنین و همه طبقات اجتماعی می شود.
ولی واقعیت انکارناپذیر و تامل برانگیز این است که سنین نوجوانی و عوامل عدم توازن در وضعیت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی اوج خطر در این زمینه است. برای مثال، فقر اقتصادی یا رفاه بیش از حد از عوامل سوق دهنده به مواد مخدر است. پس شناخت شرایط زندگی افراد از هر لحاظ کمک فراوانی به پیشگیری در این زمینه می کند.
در این برگه از وب سایت تخصصی افرا مشاور به معرفی کامل مشاوره اعتیاد و ویژگی های آن خواهیم پرداخت.
مشاوره ترک اعتیاد یا پشتیبانی ترک اعتیاد (Addiction Counseling) به مصرف کننده کمک میکند تا به صورت اصولی و صحیح این روند دشوار را آغاز کند و در تمامی مراحل ترک اعتیاد از کمک متخصص بهره مند شود.
برخی مصرف کنندگان یا خانواده های معتادین ترجیح میدهند با ترک اعتیاد در خانه از شر مواد مخدر رها شوند. در این صورت نیاز است به صورت هفتگی و مرتب از نظر کارشناس، پزشک یا مشاور ترک اعتیاد بهره ببرند. ما به شما در کلیه امور مشاوره تخصصی اعتیاد و درمان آن را به صورت آنلاین، مشاوره تلفنی و حضوری ارائه می دهیم.
واقعیت انکار ناپذیری که در مورد اعتیاد وجود دارد این است که خود فرد معتاد از بیماری اعتیاد به شدت رنج می برد. این بیماری سبب می شود که طرز فکر و رفتارهای فرد معتاد دچار تغییر اساسی شوند.
فرد به تدریج به علت آسیب های ناشی از بیماری اعتیاد، توانایی تفکر منطقی را از دست می دهد و با وجود هر بلا و عذابی که بر اثر مصرف مواد، بر سر او و خانواده اش می آید اما باز هم به این کار ادامه می دهد. اصولا اعتیاد و مواد مخدر به ساختار مغز و سیستم عصبی انسان آسیب می رساند و کارکرد طبیعی آن را مختل می کند.
فرد معتاد دچار حالتی به نام وسواس می شود که با وجود دانستن همه آسیب ها و عواقب جسمی و روانی، فقط به مصرف دوباره فکر می کند، و اینکه زندگی او مستلزم مصرف این مواد است.
متاسفانه با وجود پیشرفتهایی که در زمینه درمان اعتیاد صورت گرفته بسیاری از افراد از روشهای نوین ترک اطلاعی ندارند و از روشهای منسوخ شده و قدیمی برای این کار استفاده میکنند.
بستن فرد به تخت، قطع کردن ناگهانی مواد و یا بردن بیمار به کمپهای غیر استاندارد از جمله راهکارهایی است که معمولا در بلندمدت جواب نمیدهند و باعث گرایش مجدد فرد به سمت اعتیاد میشوند.
در واقع در همه این روشها ریشههای اعتیاد که اغلب مسائل روانی است نادیده گرفته شده و فرد در دوران ترک تحت فشارهای روحی بسیاری قرار میگیرد. این فشارها در نهایت آسیب پذیری او را در برابر سوءمصرف مواد افزایش میدهند و منجر به عود مشکل میشوند.
از همین رو چه برای ترک خود چه برای درمان اعتیاد عزیزانتان بسیار اهمیت دارد که ابتدا از یک متخصص در زمینه اعتیاد مشورت بگیرید و از انجام راهکارهای غیرمنطقی و آسیب رسان خودداری نمایید.
در مشاوره ترک اعتیاد درمانگر به شما کمک میکند تا بتوانید موضوعات گوناگونی را مورد بررسی قرار دهید. مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدماتی با بالاترین سطح کیفیت به شما ارائه می دهد. در ادامه برخی از خدمات این مرکز شرح داده شده است.
برای اینکه بتوانید در مسیر ترک قدم بردارید پیش از هر چیز لازم است که ببینید چه عواملی منجر به گرایش شما به مواد شدهاند. تا زمانی که این عوامل را نشناسید نمیتوانید از تاثیر آنها در زندگی خود بکاهید. در نتیجه با انجام کارهایی نظیر سم زدایی بازهم ممکن است به سمت اعتیاد کشیده شوید.
مشاوران ترک اعتیاد به شما کمک میکنند تا این عوامل را شناسایی کرده و ببینید چه فاکتورهایی در شروع اعتیاد شما تاثیر میگذارند. به طور کل میتوان گفت عوامل شروع کننده اعتیاد به دو گروه درونی و بیرونی تقسیم میشوند. عوامل بیرونی میتوانند مسائلی نظیر فقر، همنشینی با دوستان مصرف کننده یا دسترسی زیاد به مواد مخدر باشند.
در مقابل عوامل درونی مسائلی نظیر افسردگی، کمبود اعتماد به نفس، فوران خشم و سایر موضوعات این چنینی هستند که در واقع باعث میشوند برای کاهش احساسات ناخوشایند خود به مواد پناه ببرید.
در بسیاری از موارد ممکن است افراد اصلا انگیزهای برای ترک نداشته باشند و تنها به زور خانواده یا اطرافیان اقدام به ترک کنند. این مسئله معمولا بزرگ ترین علتی است که میتواند به شکست درمان بیانجامد. در این شرایط مشاوران انگیزشی به بیمار کمک میکنند تا بتواند آزادانه شرایط موجود را بنگرد و با جنبههای متعارض وجود خود آشنا شود.
در مصاحبه انگیزشی درمانگران معتقدند بیماران از نظر روانی دچار ناهم خوانیهای ذهنی هستند که باعث میشود بخشی از آنها میل به تغییر داشته باشد اما بخشی دیگر بخواهد همچنان به مصرف ادامه دهند. آشکارسازی این نا هم خوانیها و تلاش برای حل تعارضها باعث میشود که فرد خود برای ترک تصمیم بگیرد و از درون برای بهبودی احساس نیاز کند. این امر کمک میکند تا در صورت دریافت درمان بهبودی موفقیت آمیزتری نیزحاصل شود.
در مشاوره ترک اعتیاد میتوانید با انواع روشهایی که امروزه برای درمان اعتیاد به کار میرود آشنا شوید و مزایا و محدودیتهای هریک از آنها را بشناسید. برای مثال بسیاری از افراد از ترس دردهای جسمانی ناشی از قطع مواد برای ترک اقدام نمیکنند و در واقع از آن میهراسند. در این شرایط مشاوران ترک اعتیاد میتوانند شما را با روشهای دارو درمانی که علائم ترک را کاهش میدهند آشنا کنند و به شما در مورد نحوه استفاده از آنها اطلاعات بدهند.
همچنین ممکن است با وجود سم زدایی بازهم احساس وسوسه شدیدی را در خود احساس کنید که در این شرایط مشاور شما را با گروههای خودیاری و روشهای روان درمانی و فردی نظیر درمان شناختی رفتاری آشنا میکند. در این روشها اصول خود مراقبتی را میآموزید و میتوانید از عود مجدد مشکلتان پیشگیری نمایید.
هیچ یک از علل اعتیاد وجود ندارد. هیچ کس نمی تواند به طور کامل پیش بینی کند که چه کسانی بعد از سوء مصرف مواد معتاد خواهند شد. در عین حال، برخی از عوامل وجود دارد که با اعتیاد ارتباط دارند. هیچ یک از این عوامل لزوماً باعث اعتیاد نمی شوند. داشتن تروما، مشکلات روحی و روانی یا ژنتیک خاص به این معنا نیست که شما از اعتیاد رنج می برید. اما این عوامل با اعتیاد به دنبال سوء مصرف مواد ارتباط قوی دارند.
تروما می تواند شامل تجربیات جسمی، روانی و احساسی باشد که بر توانایی شما برای مقابله غلبه می کند. تروما با اعتیاد رابطه دارد. این مهم است که به خاطر داشته باشید که همه کسانی که ضربه روحی را تجربه می کنند دچار اعتیاد نمی شوند، اما بسیاری از افرادی که از اعتیاد رنج می برند دچار تروما شدهاند. یک تجربه آسیب زا یا یک وضعیت مداوم می تواند منجر به یأس و درد پایدار شود و برخی از افراد برای کنار آمدن یا کاهش درد به مواد روی می آورند.
مشکلات بهداشت روانی یکی دیگر از عوامل زمینه ای است که می تواند منجر به اعتیاد شود. مطالعات نشان داده است که 50 درصد از افرادی که بیماری روانی را تجربه می کنند نیز در برخی موارد دچار اعتیاد می شوند. حدود 1 از 4 فرد مبتلا به بیماری روانی جدی (مانند افسردگی شدید ، اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی) نیز با سوء مصرف مواد و اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند.
ژنتیک نیز می تواند بر اعتیاد تأثیر بگذارد. DNA همه افراد یکسان است به جز 0.1 درصد. اما این تفاوت جزئی می تواند بر انواع بیماریها از جمله اعتیاد تأثیر بگذارد. حدود 50 درصد خطر ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر یا الکل از ترکیب ژنتیکی شما ناشی می شود. همچنین اگر والدین شما از اعتیاد رنج می برند، احتمال ابتلا به اعتیاد بیشتر است.
بزرگ شدن در محیطی که با مصرف مواد مخدر و الکل احاطه شده است می تواند بعداً منجر به افزایش خطر اعتیاد شود. هنگامی که سوء مصرف مواد در خانه طبیعی است، کودکان ممکن است مصرف مواد مخدر و الکل را چیزی تلقی کنند که اهمیت چندانی ندارد.
اعتیاد بدون توجه به این دلایل ریشه ای یا عوامل دیگر می تواند بر همه تأثیر بگذارد. هیچ دلیل خاصی وجود ندارد و هیچ راهی وجود ندارد که منجر به اعتیاد شود. اما با وجود اینکه فردی به اعتیاد مبتلا می شود ، همیشه امید و درمان در دسترس است.
برای ترک اعتیاد زمان لازم است، اگرچه زمان دقیق آن در افراد مختلف متفاوت است. از بین بردن حضور فیزیکی مواد مخدر و الکل از بدن ممکن است زیاد طول نکشد، اما سم زدایی به این معنا نیست که شما عادت استفاده از مواد اعتیادآور را ترک کردهاید.
با وجود اینکه بسیاری از روانشناسان معتقدند ایجاد یک عادت جدید تقریباً 21 روز طول می کشد، تحقیقات نشان می دهد که 3 هفته تقریبا زمان کافی برای ترک عادت موجود به ویژه عادت شدید به اندازه اعتیاد نیست.
زمان لازم برای ترک اعتیاد می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد مانند:
ممکن است قبل از رجوع به مشاوره اعتیاد، برای شما سوالات مختلف و گوناگونی پیش آید. در ادامه سعی کرده ایم به برخی از مهم ترین سوالات شما پاسخ دهیم.
بدون دریافت مشاوره، درمان و ترک اعتیاد بسیار سخت می شود. روش های درمانی زیادی برای ترک اعتیاد وجود دارند؛ اما اگر در شروع درمان، فرد آمادگی فکری و ذهنی کافی نداشته باشد، نتیجه موفقیت آمیز نخواهد بود.
متاسفانه بسیاری از افراد از روش های جدید ترک اعتیاد اطلاعی ندارند. این افراد گمان می کنند که روش های قدیمی مانند بستن بیمار به تخت و قطع کردن یک باره مواد، همچنان جواب می دهد؛ اما امروزه این روش ها منسوخ شده است و فرد با دریافت مشاوره متوجه خواهد شد که راه های بهتر و موفقیت آمیزی وجود دارند و قرار نیست که بیمار در طی ترک اعتیاد درد و رنج زیادی را تحمل کند.
علائم مصرف و اعتیاد به مواد مخدر بسته به فرد و دارویی که مصرف می کند متفاوت است، اما برخی از علائم رایج عبارتند از:
بیشتر افراد علائم اعتیاد را تشخیص نمیدهند مگر اینکه تجربه قبلی اعتیاد داشته باشند یا افرادی را بشناسند که معتاد بودهاند. متأسفانه یافتن علائم پس از شدیدتر شدن وابستگی فرد رایجتر است، زیرا بسیاری از معتادان در پنهانکاری یا به حداقل رساندن علائم خود متخصص میشوند.
حتی اگر مستقیماً از او سؤال شود، ممکن است به دلیل ترس از مجازات یا عدم ارزیابی اعتیادآور بودن رفتارش، معتاد مشکل خود را انکار کند. دفاع مشترک معتادان این است که من مشکلی ندارم ، اما تو مشکل داری. تو بدبینی.
علائم رایج معتاد بودن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
وابستگی و اعتیاد به سه شکل در دوران زندگی نمایان می شود که این سه شکل عبارت است از: اعتیاد به مواد مخدر، کنترل تکانهای و رفتاری. در ادامه این مقاله به معرفی هر سه شکل اعتیاد خواهیم پرداخت.
مهمترین قسمت کار یک مشاور اعتیاد، برقراری ارتباط با معتادان است. آنها علاوه بر اعتیاد با اختلالات روانی یا یک اتفاق ناخوب در گذشته دست و پنجه نرم میکنند و در طول درمان درد و رنج زیادی را متحمل می شوند. شما به عنوان یک مشاور ترک اعتیاد ، باید آنها را درک کرده و با علاقه و صبوری به آنها در مورد آنچه که تجربه کرده اند توضیح منطقی بدهید.
یک مشاور اعتیاد باید شنونده خوبی باشد. معتادان در اغلب اوقات ، نیاز دارند که فقط احساسات خود را بیان کنند. علاوه بر آن گوش دادن به شما کمک می کند بیمار خود را بهتر درک کنید.
قسمت مهمی از کار یک مشاور اعتیاد این است که با هر معتاد یکجور رفتار نکند. احتمالاً هر روز با چندین معتاد ملاقات خواهید کرد و با کسب تجربه روش های برقراری ارتباط با هر بیمار را یاد خواهید گرفت و اینگونه می توانید خدمات شخصی به هر نفر ارائه کنید.
یک معتاد هنگام بهبودی مشکلات زیادی را پشت سر می گذارد بنابراین ممکن است با طغیان های احساسی و سرکشی و …درگیر باشد. یکی از دلایل رفتار آنها بی اعتمادی است. آنها احساس می کنند هیچ چیز ندارند و نمی دانند زندگی بدون مواد چگونه است.
بخشی از وظیفه شما به عنوان مشاور، کمک به معتاد در ایجاد اعتماد مجدد است. بدون اعتماد ، بیمار شما انطور که باید و شاید کمک مورد نیازش را دریافت نمی کند.
مشاوره ترک اعتیاد مانند هر مشاوره دیگری هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری (مشاوره تلفنی یا مشاوره آنلاین) امکان پذیر است. متاسفانه افراد نسبت به کمپ ترک اعتیاد و مشاوره حضوری احساس خوبی ندارند؛ برای همین در مقابل مراجعه به مراکز مشاوره مقاومت می کنند.
همچنین ممکن است فرد بعد از مراجعه، مشکلات و مسائل خود را پنهان کند و اکثر آنها را بیان نکند؛ به همین دلیل مشاوره تلفنی و آنلاین ترک اعتیاد بهتر نتیجه می دهد؛ زیرا افراد می توانند به صورت ناشناس با مشاور خود در ارتباط باشند و حرف ها و مشکلاتشان را مطرح کنند.
از طرفی مشاوره آنلاین یا تلفنی در هر ساعت از شبانه روز و از هر کجای دنیا امکان پذیر است و در هزینه رفت و آمد و همچنین زمان، صرفه جویی خواهد شد.
یکی دیگر از مزیت های مشاوره غیر حضوری، این است که در بسیاری از روستاها و شهرهای کشور، مرکز مشاوره ترک اعتیاد وجود ندارد؛ بنابراین فرد معتاد بدون هزینه سفر، به راحتی می تواند یکی از بهترین مشاوران کشور را انتخاب کند و با او تماس داشته باشد.
در این تماس فرد معتاد می تواند تمام مشکلات خود را بدون خجالت و ترس، بازگو کند، بدون این که حریم خصوصی فرد تهدید شود.
اعتیاد، یک معضل بزرگ در زندگی افراد است. این مشکل باید هر چه سریع تر مورد بررسی قرار بگیرد و ریشه شکل گیری آن از زندگی فرد پاک شود.
اگر ریشه ها باقی بمانند، هر چقدر هم که فرد سعی در ترک اعتیاد داشته باشد، دوباره وسوسه شده و به اعتیاد روی خواهد آورد؛ که برای شناسایی ریشه های این مشکل و راه های از بین بردن آن، مشاوره ترک اعتیاد بهترین گزینه است. مشاوره به فرد معتاد کمک می کند تا مسیر درست ترک اعتیاد را شناسایی کرده و به درستی این مسیر درمان را طی کند.
در صورتی که تمایل دارید در مورد مشاوره ترک اعتیاد به صورت حضوری و غیر حضوری، اطلاعات بیشتری کسب کنید، می توانید با کارشناسان و مشاوران ما در کلینیک تخصصی افرا مشاور در ارتباط باشید. ما در کلینیک افرا مشاور آماده ارائه بهترین خدمات و مشاوره ها به شما عزیزان هستیم.
کسب رضایت شما مهم ترین هدف ماست، در این بخش از صفحه می توانید نظرات برخی از مراجعه کنندگان ما را مشاهده فرمایید.