
یکی از مهمترین سنین انسان سن نوجوانی محسوب میباشد. گستردهترین تغییراتی که یک انسان تجربه میکند در دوان نوجوانی صورت میگیرد که همین نکته باعث بحرانهای هویت نوجوانی، ناسازگازی و مشکلات فراوان دیگری میشود که نیاز به برسی و رسیدگی از طریق مشاوره نوجوانان و جوانان دارد.
موارد بسیار زیادی گزارش شده است که در این سنین نوجوان، رفتارهای غیرعادی از خود نشان میدهد یا رفتارهای منفی را به خود جلب کرده است. این موارد در سنین نوجوانی باید مورد هدایت و کنترل قرار بگیرد در غیر این صورت به بحران غیر قابل حل تبدیل میشود. برای داشتن یک نوجوان سالم، مشاوره نوجوان بهترین گزینه است.
نوجوانی به عنوان دورهای حد فاصل کودکی و بزرگسالی میباشد که تغییرات فیزیولوژیکی و افزایش هورمونهای جنسی را در آن شاهد هستیم. بهترین توصیف برای دوران نوجوانی فرایند پیشرفتی است که مشخصه آن افزایش توانایی تسلط بر چالشهای پیچیده تکالیف درسی، بین فردی، هیجانی و علاوه بر آن جست و جوی استعدادها، هویت اجتماعی و علایق جدید است.
مطالعات انجام شده در زمینه روانشناسی نوجوان نشان میدهد که سه تغییر رشدی در این گروه سنی وجود دارد که شامل افزایش خطرپذیری، افزایش رفتار جنسی و حرکت به سمت وابستگی به همسالان به جای دلبستگی به خانواده اصلی میباشد. در این مقاله از سایت افرا مشاور به موضوعات مربوط به مشاوره نوجوان خواهیم پرداخت.
در سنین نوجوانی و جوانی مهمترین تغییراتی که در طول زندگی یک فرد قرار باشد رخ دهد در این دوره از زندگی میباشد. در ادامه این مقاله به معرفی اساسیترین تغییرات نوجوانی خواهیم پرداخت.
طبق نظر بهترین مشاوره نوجوان افرا مشاور در این دوران تغییرات جسمی که به عنوان فرایندی که طی آن رسش جسمی و جنسی و توانایی تولید مثل حاصل میشود و به صورت واضح میتوان انواع تغییرات جسمی و رشد را، والدین در فرزندان خود مشاهده کنند.
طبق نظر بهترین مشاوره نوجوان افرا مشاور در این دوران تغییرات جسمی که به عنوان فرایندی که طی آن رسش جسمی و جنسی و توانایی تولید مثل حاصل میشود و به صورت واضح میتوان انواع تغییرات جسمی و رشد را، والدین در فرزندان خود مشاهده کنند.
طبق نظر بهترین مشاوره نوجوان افرا مشاور در این دوران تغییرات جسمی که به عنوان فرایندی که
عزت نفس از عوامل مهم دیگر که بر اساس آن درک فرد از میزان موفقیتها و دستاوردهای خود و نیز ادراک وی در زمینه میزان تأیید و احترام همسالان، اعضای خانواده، معلمین و جامعه است. عدم وجود عزت نفس در نوجوانان می تواند به یکی از مهم ترین اختلالات نوجوانان تبدیل شود.
مهمترین لازمه عزت نفس خوب نوجوان، ادراک فرد از ظاهر جسمانی مثبت و داشتن ارزشی والا نزد همسالان و خانواده است. زیرا در این سن نوجوانان از خود و اندام خود نارضایتیهای متعددی دارند که این نیز طبیعی و مربوط به مشکلات و معضلات سنی است که در آن حاضر میباشد. لازم به ذکر است در مقاله راهکار های افزایش اعتماد به نفس به ذکر عناوینی پرداختیم که می تواند عزت نفس و اعتماد به نفس نوجوانان را افزایش دهد.
خصوصیات ثانویه عزت نفس مربوط به دستاوردهای تحصیلی، تواناییهای ورزشی و استعدادهای خاص است و بستگی به پسخوراند مثبتی است که از گروه همسالان و اعضای خانواده دریافت میکند و به همین دلیل به دنبال گروهی هستند که آنها را بپذیرند تا بتوانند با خود واقعی بودن و احساس امنیت و مهم بودن در آن گروه، استعدادهای مختلف خود را نمایان و در نهایت شکوفا کنند.
دختران و پسران در حفظ عزت و نفس در این دوران ممکن است با مشکل رو به رو شوند، معمولاً مشکلات عزت نفس در دختران بین سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی میباشد و در پسران بین سنین ۱۳ تا۱۶ سالگی میباشند.
اگر این معضلات و مشکلات فرزند شما از این سنین مربوطه به جنسیت آن خارج شده حتماً باید به یک روان پزشک و یا مشاوره مراجعه کنید چون ممکن است فرزند شما دچار اختلالات روحی و یا روانی شده است.
و از این رو آموزش دادن مهارتهای حفظ عزت نفس و به عبارتی افزایش عزت نفس در نوجوانان در کلینیک روانشناسی و مشاوره افرا مشاور توسط متخصص روانشناس نوجوان مؤثر خواهد بود.
طی آن رسش جسمی و جنسی و توانایی تولید مثل حاصل میشود و به صورت واضح میتوان انواع تغییرات جسمی و رشد را، والدین در فرزندان خود مشاهده کنند.
مشاوره نوجوانان افرا مشاور بیان میکند که در این دوران هویت جنسی و جنسیتی نوجوانان شکل میگیرد و علاوه بر آن هویت اخلاقی، ارزشی و اعتقادی نیز در مرحله شکلگیری خواهد بود که این موارد جز مهمترین هویتهای یک فرد میباشد.
یکی از ویژگیهای انسان که مختص آن میباشد، مغز پرسشگر او است و زمانی که فرد به رشد عقلی نسبی که همان تفکر انتزاعی است، میرسد مهمترین سؤال در ذهن او ظاهر میشود و آن فلسفه هستی، میباشد.
برای یک نوجوان که مراحل رشد را به درستی طی میکند، گفتههای والدین و دیگران به تنهایی ملاک خوب و بد یا درست و نادرست بودن مسائل نیست و سعی میکند که خود از طریق تحقیق، تجربه، مطالعه، بحث و گفتگو و تعقل و تفکر به چهار چوبهای اخلاقی و ارزشی خود دست یابد.
البته ناگفته نماند که استفاده و بهره گرفتن از سخنان و تجربیات افراد بزرگتر بیتأثیر نمیباشد اما در این سن نوجوانان سعی بر آن دارند که خود به تنهایی مسائل زندگی را تجربه و حس کنند که این قضیه در برخی موارد برای آنان مفید و در برخی دیگر مضر میباشد.
طبق نظر دکتر روانشناس نوجوان افرا مشاور ممکن است نوجوان در این دوران دچار سردرگمی و ابهام در هویت شوند و در این صورت است که باید با استفاده از خدمات روانشناسی و مشاوره جوانان میتوان به او کمک کرد.
آگاهی از مراحل رشد نوجوانان برای والدین تأثیر مثبتی خواهد داشت زیرا که داشتن دانش در این زمینه میتواند چگونگی ارتباط با آنها و حل کردن مسائل مربوط به نوجوان خود موفق باشند.
در صورتی که نوجوانان با مشکلات و اختلال های نوجوانان در طول دوران رشد خود رو به رو شدند و توانایی حل آن را نداشتند میتوانند از یک دکتر روانشناس و یا مشاوره نوجوان جهت بهبود وضعیت خود اقدام کنند. در ادامه این مطلب به معرفی بخشهای مختلف نوجوانی خواهیم پرداخت.
اوایل نوجوانی که سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی را شامل میشود و بزرگترین تغییرات جسمانی، نگرشی و رفتاری در آنها مشاهده میشود.
در این دوران دخترها و پسرها انتقاد از عادات معمول خانواده را شروع میکنند و اصرار دارند وقتشان را با همسالان و با نظارت کمتر والدین سپری کنند، از سبک و ظاهر خود، آگاهی بیشتری پیدا کرده و ممکن است ارزشهای خانوادگی را که قبلاً پذیرفته بودند زیر سؤال ببرند.
نوجوان در این دوران تمایل به خود مختاری را نشان میدهد و این امر گاهی با رفتارهای مبارزه جویانه در قبال منابع قدرت از جمله معلمین و مسئولین مدرسه و ابراز بیزاری از مقدمات همراه است.
در این دوران نوجوانان کمی پرخاشگر میشوند و سعی میکنند از جمع خانواده خود دوری کنند این قضیه نباید برای خانوادهها امری تهدیدآمیز و غیر معقول تلقی شود زیرا این موارد خاصیت سنی این دوره میباشد. والدین میتوانند با بدست آوردن علم و راه کارهای مناسب در این زمینه با فرزندان خود برخورد کنند تا آنان از خانواده سردتر و دورتر نشوند.
هرگونه اشتباه در رفتار با نوجوانان در این دوره از سن ممکن است عواقبی را به دنبال داشته باشد که تا پایان جوانی تأثیرات منفی بر روی فرد و یا حتی بر روی رابطه او با خانوادهاش بشود.
طبق نظر بهترین مشاور افرا مشاور، اوایل نوجوانی، زمان کسب رفتارهای جدید در افراد مختلف است به طور کلی با این که نوجوانان در این مرحله دوستان جدیدی پیدا میکنند اما اکثر آنها پیوند مثبت با اعضای خانواده، دوستان قبلی و ارزشهای خانواده را حفظ میکنند.
با این حال اوایل نوجوانی را اغلب دوران آشوب معرفی میکنند که طی آن فرد خانواده، دوستان و سبک زندگی معمول خود را رد کرده و باعث بیگانگی شدید نوجوان میباشد.
مرحله بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی میباشد که در تلاش برای دنبال کردن اهداف خود در زمینه استقلال میباشد که اغلب باعث بروز تعارضهایی با والدین و انتظارات آنها میشود اما در اکثر موارد نوجوان میتواند ضمن آن که خود را منحصر به فرد و متفاوت از خانوادهاش میداند اتحاد با اعضای خانواده را حفظ میکند.
در دید مشاوره نوجوانان این دوره نسبت به دوره قبلی اختلافات و تنشهای بیمورد نوجوان با خانواده خود کمتر میشود و دید آن به رابطهاش با خانواده بازتر میشود اما این تنشها و مخالفتها به طور کامل دز این سن از بین نمیرود.
در سنین ۱۷ تا ۱۹ سالگی کاوش مداوم علایق تحصیلی، سلایق هنری و موسیقی، فعالیتهای ورزشی و پیوندهای اجتماعی سبب میشود نوجوان درک روشنتری از خود و حس تعلق به برخی گروهها را در خود ایجاد کند.
نوجوانان سازگار از انتخابهای فعلی خود در زمینه فعالیتها، علایق، سرگرمیها و دوستیها راضی هستند، هر چند میدانند هویت آنها در طول سالهای جوانی رو به پیشرفت و اصلاح خواهد بود.
تا این قسمت با تغییرات اساسی و بارز نوجوانان آشنا شدیم و برای به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد نوجوانان آنها را مطرح کردیم اما گاهی اوقات نوجوانان ممکن است در این دوران با برخی از اختلالها و مشکلات رفتاری درگیر شوند که نیازمند توجه ویژه و تشخیص در کلینیک مشاوره افرا مشاور توسط دکتر مشاور نوجوان میباشد.
درمان این اختلالها اهمیت ویژهای دارد و در صورتی که به آن توجه نشود مشکلات بسیاری برای والدین ایجاد خواهد کرد. اگر اختلالهای روانی و مشکلات در این سنین کنترل شوند آینده سلامت فرد، خانواده و جامعه را میتوان کنترل کرد.
مشاوره جوانان به جوانان و نوجوانان کمک میکند تا نگرانیهایی را که ممکن است در رشد اجتماعی، عاطفی یا شناختی آنها تأثیر بگذارد، کشف کنند. روند درمان به آنها این فرصت را میدهد تا احساسات دشوار یا گیجی خود را در یک محیط امن با مرزهای مشخص ابراز کنند.
مشاوره نوجوانان معمولاً روی مسائلی تمرکز دارد که در دورههای رشد بیشتر خودشان را نشان میدهند. خیلی از روانشناسان مشکلاتی مانند مسائل عاطفی یا اجتماعی، آسیبهای بیولوژیکی، نقصهای شناختی و استرس ناشی از تغییرات دوره نوجوانی را تشخیص داده و درمان میکنند.
اهمیت مراجعه به این مشاوره حضوری و دکتر روانشناس از این جهت است که در دوره نوجوانی تغییرات زیادی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی در او رخ میدهد. همین تغییرات و فشاری که به او وارد میکنند هم باعث میشوند که نوجوان رفتارها و واکنشهای غیرعادی داشته باشد. لازم به ذکر است اگر بسیاری از اختلالات دوران کودکی مانند اختلال پرخاشگری در کودکان حل و فصل نشده باشد، مشاوره جوانی می تواند به صورت موثر آنان را حل کند.
وقتی نوجوانی از پریشانی ذهنی، اجتماعی، عاطفی، روانی و یا ضربهای رنج میبرد، کنار آمدن با آن دشوار است. در این شرایط یک مشاوره نوجوان میتواند برای فرزند شما بسیار سودمند باشد. این متخصص بهداشت روان میتواند موارد اساسی را که بر سلامتی فرزند شما تأثیر میگذارد، شناسایی کند.
بنابراین او میتواند به سرعت درمانی را که برای بهتر شدن نیاز دارد، دریافت کند. واقعیت این است که بسیاری از نوجوانان قادر به پردازش کامل پیچیدگیهای همراه با مسائل عاطفی و یا روانشناختی نیستند، بنابراین مشاور خوب نوجوان ممکن است همان چیزی باشد که فرزند شما برای آرامش ذهنی نیاز دارد.
علاوه بر این، مراجعه به دکتر روانشناس نوجوانان در کلینیک مشاوره افرا مشاور در مورد فرزندانی که از اختلال وسواس فکری عملی، استرس پس از سانحه یا اختلال اضطراب عمومی رنج میبرند، میتواند بسیار ارزشمند باشد.
نوجوانان با چالشهای زیادی روبرو هستند که برخی از آنها عبارت اند از:
متخصص مشاوره نوجوانان و جوانان یا دکتر روانشناس نوجوان یا مشاوری است که به طور تخصصی در زمینه رفتارهای نوجوان، مشکلات و بحرانهای آنها به طور تخصصی تحصیل و فعالیت کرده است. آنها به نوجوانان کمک میکنند تا با استرسهایی مانند طلاق، مرگ و تغییراتی بزرگ در خانواده یا مدرسه مقابله کنند.
مراجعان این مشاوره ممکن است شامل فرزندانی با مسائل مختلف رشد، از اختلالات یادگیری تا بیماریهای شدید روانی باشد. حتی مشکلاتی از قبیل اختلال کمبود توجه، اوتیسم، وسواس، فوبیا، ترس و اختلال سازگاری در نوجوان نیز توسط متخصص مشاوره نوجوان مورد برسی قرار میگیرد.
روانشناس نوجوان علائم پیچیده که در نوجوان بروز میکند را شناسایی کرده و به تشخیص دقیق میپردازد. در نهایت با توجه به پیچیدگی مشکل بهترین راه درمانی را انتخاب میکند.
مشاوره نوجوانان سالهای زیادی تخصص رسیدگی به مشکلات نوجوانان را کسب کرده است با به روزترین روشها و متدهای جهانی به کشف علائم و دلایل اختلالات رفتاری و درمان آنهای میپردازد. اگر احساس میکنید نوجوان شما نیز از مسیر درست خود خارج شده است کافی است به کلینیک مشاوره افرا مشاور تماس حاصل فرمایید تا به بهترین شکل ممکن در ساخت یک شخصیت سالمبه فرزندتان کمک کند.
ممکن است قبل از رجوع به مشاوره نوجوانان، برای شما سوالات مختلف و گوناگونی پیش آید. در ادامه سعی کرده ایم به برخی از مهم ترین سوالات شما پاسخ دهیم.
بهترین روش تعریف مشاوره برای کودکان و نوجوانان این است که به آنها توضیح دهید مشاوره یک رویکرد مثبت برای رسیدگی به مشکلات است.
گاهی اوقات نوجوانان در مورد اینکه مشکلی وجود دارد یا نه، با والدین خود اختلاف نظر دارند و این امر میتواند منجر به عدم تمایل آنها به حضور در مشاوره شود. به آنها بگویید که احساس میکنید مهم است که هر دو مورد حمایت قرار بگیرید.
بد نیست به کودک یا نوجوان خود بگویید که به عنوان والدین، تصمیم گرفتهاید که قرار ملاقات بگذارید. شما ممکن است پیشنهاد دهید که در مرحله اول، آنها در یک جلسه مشاوره شرکت کنند تا ببینند که چگونه پیش میرود. این مکالمات را چند روز قبل از قرار ملاقات انجام دهید.
نوجوانی دورهای بحرانی در زندگی است که رشد جسمی، عاطفی و اجتماعی را به همراه دارد. بحرانهای مخصوص به این دوره افراد را با جنبههای مختلف و حقایق زندگی آشنا کرده و موجب بلوغ فکری آنها میشود.
اما در صورتی که مشکلات مربوط به این دوره جدی گرفته نشود، نوجوان سرکوب شده و سلامت روان او تهدید خواهد شد. بنابراین بهتر است این دوره را به کمک مشاوره نوجوانان پشت سر گذاشت تا سلامت فرزند شما تضمین شود.
این نکته قابل ذکر میباشد که اگر به بحرانها و مشکلات نوجوانی و جوانی توجه نشود و برای درمان آنها اقدامی صورت نگیرد ممکن است در آینده عواقب جدی و خطرناکی به دنبال داشته باشد. برای رزرو وقت مشاوره جوانان و نوجوانان می توانید از طریق دکمه روبرو اقدام بفرمایید.
کسب رضایت شما مهم ترین هدف ماست، در این بخش از صفحه می توانید نظرات برخی از مراجعه کنندگان ما را مشاهده فرمایید.