
همانطور که میدانید دوران سالمندی سختیهای بسیار و دشواری را برای فرد به دنبال دارد. در این دوران سالمندان دچار از دست دادن تواناییهای خود و از دست دادن نیروی ذهنی و جسمی میشوند که تمامی آنها جزئی از مشکلات کهنسالی محسوب می شود. در این زمان سالمندان به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارند که گاهی اوقات نیازمند مشاوره سالمندان در زندگی میشوند.
سالمندانی که در سنین بالاتر در مقایسه با گذشته خود نمیتوانند به خوبی عمل کنند در نتیجه خود را آدمی افسرده و گوشه گیر فرض میکنند و احساس میکنند دیگر دارای هیچ توانایی نیستند. در این مواقع مراجعه به مشاوره کهنسالان یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود.
معمولاً برخی از افراد بعد از دوران میان سالی اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و دیگر هیچ احساس خوبی به زندگی خود ندارند. با توجه به اینکه دوران سالمندی با سختیهای زیادی مواجه میشوند اما در این دوران یکی از بهترین و شیرینترین لحظات زندگی فرد میباشد زیرا با استفاده از تجربیات در گذشته میتوان آنها را درس و الگو در زندگی کرد.
البته با گذشت زمان درهمین دوران ممکن است تجربه و استرس بیشتری را درک کنند. در این دوران سالمندان به دلیل ضعف جسمانی در خود احساس سرخوردگی میکنند و حتی ممکن است با کوچکترین حرف و عمل از سوی دیگران دچار بیماریهایی مانند افسردگی شوند.
سؤالی که در این باره هست اینکه چگونه میتوان در دوران کهنسالی احساس خوبی در سالمندانی که روزهای جوانی خود را در کنار خانواده خود با خوشیها زندگی خندیده و با مشکلات در زندگی جنگیدهاند ایجاد کرد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که شما باید دراولین مرحله ارتباط مناسب با سالمندان را آموزش ببینید.
لازم است از تجربیات افراد دیگر در این زمینه بهرهمند شوید یا با استفاده از مشاوره سالمندان در خصوص رفتار با سالمندان به زندگی آنها در این دوران کمک کنید. در این مقاله در سایت افرا مشاور همراه شما هستیم تا شما را با مشاوره سالمندان و خدمات در این موضوع آشنا کنیم.
بیشتر افراد در زندگی روزمره خود با سالمندان زیادی در ارتباط هستند و برای برقراری درست این ارتباط باید آموزش ببینند و یا از تجربیات دیگران بهرهمند شوند. این موضوع برای ارتباط درست با سالمندان برای درک کردن آنها است.
وقتی شما بتوانید شرایط و رفتار آنها را درک کنید خیلی راحتتر میتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید. یکی از روشهای مهم کار با سالمندان تغییر نگرش در اطرافیان آنها است.
متخصصان و روانشناسان حرفهای سلامت با ارائه راهکارهای مناسب از بسیاری مشکلات که ممکن است بر اثر عدم آگاهی از رفتار صحیح با سالمندان رخ دهد پیشگیری میکنند و سعی بر این دارند که اطرافیان سالمندان هم از این موضوعات آگاه و مطلع کنند.
این موضوع را فراموش نکنید که اگر رفتار با سالمندان مبتنی بر تکنیکهای علمی و روانشناسی اثبات شده نباشد ممکن است سالمند را به سمت ناامیدی و گوشهگیری از زندگی سوق دهد که میتواند باعث شود عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد و برای رفع آن مشاوره کهنسالان تنها یکی از گزینه ها است.
در مشاوره سالمندان افراد میتوانند درباره هر آنچه میخواهند از سالمند خود بدانند مطلع شوند و راههای مواجه با اتفاقات و مشکلات برای آنها تا حد زیادی آسان شود که بتوانند به خواستهها و نیازهای سالمند خود پاسخ صحیح دهند.
برخی از این موارد که میتوانید با کمک گرفتن از مشاوره کهنسالان به جواب آنها دست پیدا کنید و در رابطه با آن موضوعات به آگاهی برسید میتوان به این موارد اشاره نمود:
توجه به نیازهای جسمی و جنسی سالمندان، مشکلات مالی در سالمندان، سالمندان و کنارهگیری از جامعه، اختلالات خواب در سالمندان، افسردگی در سالمندان، سالمندان و ناتوانی در کنترل ادرار، احساس تنهایی در سالمندان، دوران پس از بازنشستگی، اختلالات روانی در سالمندان، سالمندان و بیماریهای جسمی، روش نگه داری از سالمندان، رفتار صحیح با سالمندان، تأثیر مرگ همسر بر سالمندان.
و سؤالهایی از این قبیل که آیا نگهداری از سالمندانی که دارای بیماری آلزایمر هستند در منزل امکانپذیر است؟ و یا خانه سالمندان محل مناسبی برای نگهداری از پدر و مادر من هستند؟ این سؤالها و موضوعات و یا هر سؤال دیگری که در ارتباط با سالمندتان میباشد در مشاوره سالمندان قادر به پاسخ گویی برای شما خواهد بود.
با کمک گرفتن از مشاور مربوطه خود میتوانید هر چه زودتر مشکل سالمندان خود را حل کنید و برای آنها بستری از مراقب و نگهداری صحیح به ارمغانآورید. مشاوره کهنسالان میتواند باعث خود مراقبتی روحی و روانی سالمندان و رشد و بهبود در وضعیت آنها شود. سالمندان هم مانند سایر گروهای سنی در خطر مشکلات روحی و روانی بسیاری قرار دارند.
در شرایطی که سالمند ما توانایی نگهداری از خود را نداشته باشد و با تنها ماندن در خانه ساعتها تنهایی را با خطرات احتمالی که در خانه وجود دارد بگذراند و یا در مواردی فراموشی داشته باشد و یا نتواند در هنگام راه رفتن از خود مراقبت کند که باعث زمین خوردن و بروز خطراتی از این نوع مشکل شود بهتر است آنها را در مراکز نگهداری از سالمندان بگذاریم که از حداکثر نگهداری و مراقبت بهرهمند شوند و در نتیجه این مشکل، دچار آسیبهای جسمی نشوند.
ممکن است قبل از رجوع به کهنسالی، برای شما سوالات مختلف و گوناگونی پیش آید. در ادامه سعی کرده ایم به برخی از مهم ترین سوالات شما پاسخ دهیم.
در جواب این سؤال باید گفت بله حتماً، هر انسان در هر سنی هم که باشد میتواند با مراجعه به مشاور مشکلات و اختلالات خود را درمان کند و تأثیر آن را در زندگی خود خیلی واضح احساس کند.
خدمات این رشته از مشاوره بسیار زیاد میباشد اما اگر به طور خلاصه گفته شود خدمات این دسته عبارتند از: برطرف کردن مشکلات روحی، روانی، عاطفی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جسمی و حتی جنسی در سالمندان میباشد و در ادامه میتواند به برطرف کردن اختلالات این قشر محترم جامعه هم شارهای داشت که جز خدمات مشاوره سالمندان میباشد.
برای مطلع شدن از قیمت جلسات مشاوره در این کلینیک با شمارهای که در سایت قرار داده شده است تماس حاصل فرمائید تا با جزئیات بیشتر از قیمتهای جلسات مشاوره در زمینههای مختلف مطلع شوید.
تغییر و تحول در دورههای مختلف زندگی برای همه افراد تغییرات جسمانی و روانی بسیاری را به همراه دارد. این تغییرات به طوری است که عاملی میشود برای ایجاد نیاز در افراد و به همین علت برای آشنایی و مطلع شدن از مشاوره سالمندان باید این را بدانید که نیازهای یک سالمند چیست و با آنها آشنا شد. اما سؤالی که پیش میاید این است که پس نیازهای یک سالمند چیست؟
میتوان گفت نیازهای سالمندان تحت دوعنوان نیازهای روانی و نیازهای جسمانی میباشد، که در ادامه به معرفی این دو نیاز در وجود سالمندان میپردازیم.
در این رابطه از نیازهای سالمندان باید توجه داشته باشید که بسیاری از سالمندان با نیازهای جسمانی دسته و پنجه نرم میکنند و در این مسیر پر پیچ و خم بسیار به کمک ما نیاز دارند. به طوری که از جمله این نیازها باید به موارد زیر اشاره شود:
توانایی پخت و پز غذا، شست وشوی لباس، حمام کردن، راه رفتن، خرید کردن و… بنابراین این بخش از نیازهای سالمندان تحت عنوان نیازهای جسمانی مطرح میشود که شما باید در رفع آنها به سالمند خود کمک کنید و او را در انجام این مسائل به حال خود تنها نگذارید.
همچنین این امکان برای شما وجود دارد که اگر به هر دلیلی در موقعیت زندگی، شغلی و… نمیتوانید مراقب سالمند خود باشید بتوانید از پرستاران سالمندان برای کمک به سالمند خود در این مسیر یاری بخواهید.
یکی دیگر از نیازهای افراد سالمند که بسیار مهم و دارای اهمیت است و مشاوره سالمندان نیز در این زمینه به کمک شما میآید نیازهای عاطفی در سالمندان محسوب میشود. شاید شما هم با این مشکل مواجه شده باشید که سالمندتان از نظر عاطفی بسیار شکننده است و روحیه خیلی حساسی پیدا کرده است. به طوری که همیشه احساس تنهایی میکند و میخواهد به او بیشتر از قبل توجه کنید و او را نادیده نگیرید.
حتی در مواردی این موضوع نیز مشاهده میشود که این افراد از ورود به دوره سالمندی خوشحال نیستند و دچار استرس، افسردگی، بیخوابی و مشکلات دیگری میشوند. چنانچه که اگر پدر یا مادر شما وارد این دوران شده باشند با اعتراضات و گلایههای فراوانی از سوی آنها مواجه میشوید.
در بسیاری از موارد آنها از شما میخواهند که همیشه در کنار آنها باشید و اگر این کار را انجام ندهید باعث میشود آنها بسیار دلخور و ناراحت شوند. در این دوره و توجه به نیازهای روانی بسیار مهم و قابل توجه میباشد که در جلسه مشاوره کهنسالان یا مشاوره کهنسالی به آن اهمیت داده می شود.
یکی از مخربترین رفتارهایی که میتواند در روحیه سالمندان تأثیرگذار باشد حمایت آنها علاوه بر گلایه کردن از آنان است.
اگر شما به عنوان شخص و یا فرزندی هستید که در حال نگهداری و پرستاری از والدین سالمند خود هستید بهتر است این را بدانید که حمایت کردن به همراه گلایه کردن میتواند احساس تحقیر شدن و ناخوشایندی را به سالمند منتقل کند به طوری که روح و روان او را دچار مشکل و از هم گسیختگی میکند.
سالمندان در حالت عادی خود در شرایط نا توانی، بیحوصله گی و دردهای جسمی فراوانی قرار دارند، قطعاً تمام این موارد میتواند در روحیه آنها باعث لجاجت، بیحوصله گی و بیتحملی شود، از این رو اگر حمایتهایی که با گلایه کردنهای مداوم همراه باشد میتواند شرایط را بدتر از هر زمان دیگری کند و شرایط روانی سالمند را به طور کامل نابود و از هم گسیخته کند.
هنگام نگهداری از سالمند خود صبور بودن، کمک کردن و احساس همدلی داشتن و مقاوم بودن از جمله دست آوردهایی است که هر فردی میتواند با نگهداری و مراقبت از والدین سالمند خود به دست بیاورد.
و در کنار تمام این رفتارها، کودکان ما زمانی که میبینند چگونه با والدینمان رفتار میکنیم و از آنها مراقبت میکنیم در ذهنشان تمام این درسها، کمکهای شما و رفتارهایتان نقش میبندد و به صورت ناخودآگاه مانند نواری ضبط شده در ذهن خود این را میدانند که باید به بزرگتر از خود و کسانی که زمانی دلسوز آنها بودهاند احترام ویژهای بگذارند و این احساس همدلی و صمیمت را در خود رشد دهند.
مشاوره سالمندان در این راه به کمک شما خواهد آمد که اگر در مسیر نگهداری از سالمند خود دچار سردرگمی و نیازمند کمک شدید شما را یاری کند و بتواند با ارائه راه حل به موضوعات شما هر چه زودتر مشکل سالمند و عزیز شما را برطرف سازد تا شما بتوانید برای سالمند خود زندگی آرامی و شیرینی در اواخر سالهای زندگی او پدیدآورید.
کسب رضایت شما مهم ترین هدف ماست، در این بخش از صفحه می توانید نظرات برخی از مراجعه کنندگان ما را مشاهده فرمایید.