
متخصص روانشناسی بزرگسال، روانشناس درمانگری است که به درمان مشکلات جنسی، اضطراب و استرس، افسردگی و دیگر مشکلات ذهنی میپردازد. متخصص روانشناسی بزرگسالان مرکز مشاوره مکث با داشتن چندین مشاور روانشناس بزرگسال آماده ارائه مشاوره میانسالی جهت حل مشکلات شما مراجعین محترم میباشد.
متخصص روانشناسی بزرگسال بسته به نیاز با استفاده از رویکردهای مختلف از جمله رفتاری درمانی شناختی، طرحواره درمانی یا روانکاوی جلسات را پیش میبرد. هر چند در مشاوره روان درمانی بزرگسالان معمولاً پس از ارزیابی مراجع توسط ارزیابگر در جلسه اول فرد مذکور به متخصص رفتاری، شناختی یا روانکاوی ارجاع داد میشود.
متخصص روانشناسی بزرگسال در روانکاوی مسائل را از ریشه و اساس آنها بررسی و تحلیل میکند. مشکلات بصورت ریشهای و بنیادی ولی با زمان طولانی حل و فصل میشود. زیرا آنچه امروزه در روان به عنوان آسیب شکل گرفته، بدون شک ریشه در سالهای اولیه زندگی دارد. که با مراجعه به مشاوران متخصص کلینیک افرا مشاور میتوان به راحتی آنها را حل کرد.
در جامعه امروز نسبت به گذشته بیشتر به سلامت روان بها داده میشود و مانند گذشته نسبت به آن موضع گرفته نمیشود. اکثر خانوادههای ایرانی که به مشاور مراجعه میکنند بیشتر در زمینههای مشاوره کودکان، مشاوره نوجوانان، مشاوره قبل از ازدواج و طلاق و یا مشاوره تحصیلی میباشد.
امروزه کمتر کسی پیدا میشود که برای مشکلات و اختلالات بزرگسالی به مشاوره میانسالی مراجعه کنند زیرا در نظر آنان یک فرد بزرگسال توانایی حل کردن مشکلات خود را دارد و دیگر نیازی به مشاوره رفتن ندارد که این تفکر بسیار اشتباه میباشد.
هنوز که هنوزه در جامعه فقر سواد سلامت روان انسان دیده میشود که هنوز به طور کامل برطرف نگردیده است و هنوز هم این ذهنیت وجود دارد که افراد دیوانه و روان پریش به روانشناس میان سال مراجعه میکنند در حالی بزرگترین برداشت ناصحیح همین است و ضربههای سنگینی را بر جامعه وارد میکند.
در زندگی همه ما به طور معمول این اتفاق رخ داده که به خاطر دلایلی خاص از لحاظ جسمانی ضعیف شدهایم و یا به بیماری خاصی مبتلا شدهایم و برای برطرف کردن این بیماری و برگشتن به حالت طبیعی جسمی به دکتر مربوطه مراجعه کردیم.
همین طور به طور مشابه اتفاقاتی در زندگی همه ما پیش میآید که برای سلامت روان ما خطر ساز میباشد و یا اینکه دچار خستگی و یا بیماریهای روحی و روانی میشویم و احتیاج داریک تا با یک فردی که در این زمینه حرفه دارد صحبت کنیم و آرام بشیم.
اما نکتهای که در اینجا حائز اهمیت است این است که تا بحث بیماریهای روحی و روانی پیش میآید همه مردم افکارشان به سمت افراد دیوانه و روانی سوق پیدا میکند. همین دلیل موجب شده تا اگر کسی از لحاظ روحی و روانی به مشاوره بزرگسالی و یا روان درمانی نیاز داشته باشد به کسی اطلاعی ندهد و با ریختن این مشکلات در درون خود آنها را روی هم انبار کند.
این امر عواقب بسیار جدی و جبران ناپذیری را به دنبال دارد که در ادامه مسیر زندگی میتواند مشکلات بزرگتری را بر سره انسان قرار دهد.
حوزه روانشناسی و مشاوره میانسالی بسیار گسترده و وسیع است و در مقاطع بالاتر تحصیلی به زمینههای تخصصیتر تفکیک میشود. به عنوان مثال ممکن است یک متخصص در زمینه مشکلات زوجین و خانواده بیشتر کار کرده باشد، و یک متخصص دیگر در زمینه افسردگی و دیگری در زمینه اضطراب تحصیل کرده و تخصص خود را دریافت نموده باشد.
به علاوه با توجه به این که روحیات و الگوی رفتاری کودکان و نوجوانان، نسبت به بزرگسالان متفاوت است. بنابراین مشاوره میان سالی با مشاوره کودکان متفاوت است و افراد بالغ باید به مشاوره میان سالی مراجعه کنند.
در چه مواردی روانپزشکان و مشاوران با استفاده از پروتکلهای درمانی به صورت فردی یا گروهی به درمان فرد مراجعکننده میپردازند تا فرد دوباره به آرامش و آسایش قبلی خود برسد. در ادامه به این مشکلات پرداختهایم.
یکی از بیماریهایی که در سن میان سالی شایع میباشد اختلالهای خلقی نام دارد که شامل دو گروه دو قطبی و افسردگی میباشد. افسردگی علائمی مانند خستگی، عدم لذت بردن از زندگی، احساس گناه، احساس پوچی و نارضایتی و خلق تحریکپذیر دارد.
اختلال دوقطبی علائمی مانند روحیه بسیار شاد یا تحریکپذیر، اعتماد به نفس بیش از حد بالا، پرحرفی، نیاز به خواب و فعالیت بسیار زیاد را شامل میشود.
مشاوران و روانشناسان برای برطرف کردن این نوع مشکلات و بیماریها تستهای تکمیلی انجام میدهد تا بتواند به بیماران به نحو احسنت راهکار و راه حل ارائه دهد.
افرادی که از بیماری روان پریشی رنج میبرند علائمی مانند توهم، هذیان، انزوا و رفتارهای بهم ریخته و آشفته را دارا میباشند. مشاوره میانسالی و یا روانشناس بزرگسالان برای پذیرش و قبول درمان این نوع مراجعان باید در جلسات متعدد هم با خود فرد صحبت کند و هم با خانواده وی و مشاوره بدهد تا این بیماریهای جدی روحی و روانی هر چه زودتر برطرف شود.
در ادامه مهم ترین انواع مشاوره میانسالی را معرفی خواهیم نمود.
مراجعه به مشاوره بزرگسالی قبل از ازدواج تأثیر قابل توجهی در انتخاب آگاهانه و صحیحتر زوجین دارد و کمک شایانی برای تحکیم خانواده محسوب میشود. مشاوران به کمک شرح حال کامل و دقیقی که از زوجین میگیرند و تستهایی که انجام میدهند وبا توجه به زمینههای عاطفی و اقتصادی و شرایط خانوادهها تلاش میکنند تا زوجها بهترین تصمیم را برای زندگی مشترک و انتخاب همسر خود اتخاذ کنند.
پس از ازدواج هم میتوان به مشاوره بزرگسالان مراجعه کرد و دربارهی مشکلات و اختلافاتی که در زندگی زوجها به وجود میآید، از آنها راهنمایی گرفت تا این معضلها، بنیان خانواده را تهدید نکنند.
در مشاورههای زوجی، مشاوران روی مشکلاتی مثل اختلافهای زناشوئی، مشکلات روابط جنسی، خشونت یا اختلاف نظر برای تربیت فرزندان تمرکز میکنند زیرا این مباحث جز اصلیترین بحثهای موجود در هر زندگی میباشد.
متأسفانه امروزه مواد اعتیادآور در میان افراد جامعه به راحتی در دسترس شده است و سن مصرف آن حتی تا سنین نوجوانی هم پائین آمده است. اگر فرد مصرفکننده، یک انسان بالغ و سرپرست خانواده باشد، اثرات خانمان سوز آن، نه تنها خود فرد بلکه تمام خانواده را از بین میبرد.
به همین دلیل مشاوره میانسالی، آمادهاند تا در کلینیک تخصصی افرا مشاور، به آنها کمک کنند تا بدون آسیبهای جدی مصرف این مواد را کنار بگذارند و به آغوش خانواده خود برگردند.
اکثر اختلالات و مشکلات خواب همچون حرف زدن در حین خواب، خواب گردی، بیخوابی و یا مشکلاتی که افراد به سختی به خواب میروند نیاز به رفتار درمانی دارند. مراجعه به مشاوره میانسالی در کلینیکها یکی از سودمندترین روشها برای کمک به این بیماران است که با استفاده از پروتکلهای درمانی مناسب این اختلالها را رفع میکنند.
زندگی امروزه انسان، بسیار پیچیده است و تنها ارضای نیازهای جسمی به طور کامل برای شاد بودن و آرامش داشتن او کافی نخواهد بود. بلکه نیازهای روحی و روانی و سلامت آنها برای شاد زیستن و آسایش لازم و ضروری میباشد.
به درمان شخص محور، درمان مراجع محور هم نیز میگویند. این طرز درمان نیز یک رویکرد غیر مستقی میباشد و با این فرض که فرد نقش اصلی در زندگی خود را به عهده دار پیش میرود. طبق پژوهشها، PCT برای برخی اختلالات روانی مثل اضطراب و افسردگی مفید میباشد.
اثر بخشی درمان شخص محور در زمینه اینترنتی هنوز روشن نیست اما برخی یافتهها حاکی از آن هستند که این شیوه درمان برای افراد مبتلا به علائم ملایم تا متوسط اضطراب، افسردگی و استرس موقعیتی مناسب است.
سعی کرده ایم قبل از اینکه مشاوره میانسالی خود را رزرو کنید به مهم ترین سوالات شما عزیزان پاسخ داده باشیم!
در میانسالی حالتی بر انسان غالب میشود که در این حالت، او به دنبال مقایسه شرایط فعلی خود با دوران جوانی خود میباشد که در متن مقاله شرح داده شده است. در مقاله بحران میانسالی در وبلاگ افرا مشاور به معرفی برخی از این بحران ها پرداخته ایم.
بحران میانسالی معمولاً با تغییرات قابل توجهی در سبک زندگی اشخاص میانسال همراه است که در متن مقاله اراده شده است.
در میانسالی شخص دچار یک دوگانگی میشود که آیا مسیر کهنسالی را شروع کند یا مسیر جوانی را ادامه دهد که در متن مقاله توضیح داده شده است.
اختلالات و مشکلات در دوره میانسالی یا بزرگسالی بیشتر از دورههای دیگر عمر محسوس میباشد زیرا در این دوره مسلماً افراد دارای خانواده هستند و فشار و مشکلات مدیریت خانواده بر مشکلات خود فرد افزوده خواهد شد.
در این دوره برطرف کردن مشکلات متفاوت بزرگسالان یک امر ضروری میباشد چون در صورت عدم رفع مشکل فرد از ادامه دادن زندگی خسته و ممکن است عواملی چون طلاق عاطفی یا درگیر شدن فرد با معضل بزرگ اعتیاد و…. فرد را در بر بگیرد. با وجود مشاوره میانسالی و مشاوره بزرگسالی بسیاری از این مشکلات قابل حل میباشد.
اگر شما هم مشکلات و اختلالاتی دارید که نمیتوانید آنها را به تنهایی و بدون راهنمایی فرد متخصص حل کنید، میتوانید با مشاوران کلینیک افرا مشاور تماس حاصل فرمایید. امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.
کسب رضایت شما مهم ترین هدف ماست، در این بخش از صفحه می توانید نظرات برخی از مراجعه کنندگان ما را مشاهده فرمایید.